På måndagen inleddes en folklig ombyggnad av flygplatsen Arlandas entré. Samtidigt som flygplatsbolaget Swedavia påbörjar sin ombyggnad av entrén till terminal 5 kommer en gate till en hållbar framtid att uppföras framför terminalen. Det är kampanjgruppen Flyglarm Arlanda som fraktat dit virke och startat ett stafettbygge i protest mot det fossila flygandet:
– Vi bygger en vision där fossilflyget har hamnat på museum istället för att få miljardbidrag av staten, säger Anna Johansson från Flyglarm Arlanda mitt i byggstöket.


Kampanjen Flyglarm Arlanda startade i protest mot planerna på att bygga ut Arlanda – i strid med både klimatmål och klimatlag. Efter coronapandemins härjningar så har utbyggnaden skjutits upp på obestämd tid, men starka krafter vill fortsätta öka utsläppen från flyget.


– Flygandet står för 5 % av världens totala utsläpp, trots att bara någon procent av jordens befolkning flyger varje år. Det betyder att varje ökning gör stor skada och varje minskning av flygandet är en klimatframgång, säger Andrea Söderblom-Tay från Flyglarm Arlanda.


Ombyggnaden har hitintills varit ostörd av ordningsmakten och kommer pågå till klockan 21. Talespersoner är på plats för att guida er till bygget och den fossilfria framtid det vill uppmuntra.


Mediekontakt:
Andrea Söderblom-Tay
andrea.soderblom-tay@hotmail.com
073-9397028

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s