Nu kan vi äntligen avslöja planerna för klimataktionen Framtiden eller Flyget 2020!

Som vi berättat förut är nu stora delar av utbyggnaden på Arlanda pausad på obestämd tid. Många politiker driver fortfarande på för att bygget ska köra igång igen. Dessutom delar staten ut stödpaket till flygbranschen i olika former. Därför kommer vi snickra ihop ett protest-bygge tillsammans vid Arlanda och vi vill att du hänger med!

Vad vi vill

Med vår aktion Framtiden eller Flyget kommer vi att protestera mot de orättvisa stödpaketen och subventionerna som går till flygbranschen och kräva att flygtrafiken inte tillåts återgå till samma höga nivåer som innan coronakrisen. Vi vill också en gång för alla stoppa planerna på att bygga ut Arlanda för ökad flygtrafik.

Se videon om aktionsplanen: en byggstafett!

Aktionsplanen: en byggstafett!

För att förhindra smittspridning väljer vi att inte samlas i en stor grupp för att protestera, men vi kan ändå visa att vi är en kritisk massa som säger nej till regeringens orättvisa och osmarta satsningar på flyget.

Nu när stora delar av bygget är pausat passar vi på att använda en yta intill Arlanda för ett protest-bygge. Nära den plats där regeringen planerade att bygga en pir med 15 nya gater för ökad flygtrafik bygger vi istället en gate till den hållbara framtid som vi vill ha – en möjlig framtid på människornas och naturens villkor.

Vår strategi

Vår plan är att mindre grupper kommer till platsen i skift för att bygga tillsammans. Protest-bygget kommer att växa och växa, men folksamlingen som är på plats blir inte större än ca 20 personer eftersom deltagarna löser av varandra, som i en stafett. Alla deltagare behöver därför skriva upp sig på varsitt skift så att det inte blir för mycket folk på området samtidigt. Allt för att undvika smittspridning.

Den 10 augusti behöver vi din hjälp att bygga! Snart kommer det att gå att skriva upp sig på ett skift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s