Häromdagen beslutade regeringen om att ge flygbranschen kreditgarantier på 5 miljarder kronor eftersom covid 19-pandemin inneburit uteblivna vinster för flygbolagen. Det betyder att svenska staten ”går i borgen” för flygbolagen och garanterar att betala bolagens lån. Idag 18 Mars möts dessutom EU:s transportministrar för att diskutera flygindustrins krav på att få uteblivna vinster kompenserade med enorma summor skattepengar.

Pengarna riskerar alltså att gå till en klimatförstörande verksamhet dominerad av storbolag med en historia av att undvika skatter, medan tusentals småföretagare riskerar att gå i konkurs och behovsanställda arbetare inte får en krona. Låt oss tillsammans se till att stödet till flygbranschen stannar vid kreditgarantierna!

En privatperson har startat en namninsamling för att stoppa stödet till flygbranschen via namninsamlingsverktyget Skiftet. Självklart vill Flyglarm Arlanda hjälpa till att sprida namninsamlingen. Skriv under och dela vidare allihop! https://www.mittskifte.org/…/inget-riktat-stod-till-flygbra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s