Jordens Vänner arrangerar varje år ett sommarläger tillsammans med olika gräsrots-rörelser och Flyglarm Arlanda är stolta över att var med som medarrangör för lägret, som i år har fokus på utbyggnaden av Arlanda Flygplats.

Jordens Vänner bjuder in till två dagar av inspiration, kreativitet, engagemang och möten med andra klimataktivister 9-11 Augusti på Eda Lägergård utanför Knivsta. Vi avslutar på söndagen med en gemensam aktion arrangerad av oss i Flyglarm.

Helgen kommer att vara full av klimatworkshops och aktiviteter. Planeringen inför lägret pågår för fullt och schemat uppdateras löpande. Har du egna erfarenheter som du vill dela, eller vill du leda ett pass under helgen? Skicka ett mail till matilda@jordensvanner.se.

Praktisk info:

Eda Lägergård ligger precis vid vattnet cirka en timme utanför centrala Stockholm, en halvtimme från Arlanda. En abonnerad buss kommer att ta oss ut till gården på fredag eftermiddag, och till aktionen på söndagen. För de som inte vill sova på gården finns möjlighet att tälta.

Jordens Vänner kommer inte att ta ut några deltagaravgifter, utan vill att alla som är intresserade ska ha möjlighet att delta. Däremot, kommer de att erbjuda möjligheten till att ge matdonationer efter förmåga, men det är inget krav. Den stora klimathelgen är alltså helt kostnadsfri och erbjuder en möjlighet för dig att växa genom att vi lär oss av varandra. Det spelar ingen roll vilka förkunskaper du har, alla har något att bidra med.

Om du inte har möjlighet att vara med på hela lägret, kommer ett par medlemmar ur Flyglarm att möta upp aktivister som vill vara med på söndagens aktion i centrala Stockholm och åka tillsammans till aktionsplatsen. Mer info kommer!

 

Anmäl dig till lägret här:
https://forms.gle/ddLhsaPRdd4ZHer27

Läs om Eda Lägergård:
http://edalagergard.se/

Vi tror att sociala rörelser för rättvisa måste samarbeta för att kunna lyckas, och ser gärna deltagare från andra klimatorganisationer, feministiska-, antirasistiska- och lokala demokratirörelser.

Dela gärna eventet så att vi blir ett så stort gäng som möjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s