Flyglarm Arlanda var inbjudna att tala vid manifestationen ”Ett Europa för alla” inför valet till Europaparlamentsvalet på Sergels Torg i Stockholm, arrangerad av Skiftet, Jordens Vänner, Tillsammansskapet, #MERmänsklighet, Momentum och Klimataktion.

Sofie från flyglarm tog bland annat upp att Sverige är det land i Europa där flygtrafiken ökade som allra minst med endast 0.2% under 2018. Under föregående höst minskade till och med passagerarantalet från Swedavias flygplatser! Samtidigt uttalade sig nyligen Sveriges infrastrukturminister (S) i ett reportage i SVT:s Aktuellt om att han tror att vi i Sverige kommer att behöva flyga mindre. Trots detta fortsätter regeringen att satsa på en stor ökning av flygtrafiken och det statligt ägda flygplatsbolaget Swedavia menar att antalet passagerare från Arlanda kommer mer än fördubblas de närmaste 30 åren. Det räcker inte med att man tar klimatkrisen på allvar, man måste också agera som om man gör det. När ska Sveriges regering börja ta ansvar och sätta miljön först?!

Budskapet för manifestationen var att fler röster behöver höras när det gäller Europas framtid, i kamp mot rasisterna och klimatförnekarna som finns i Europaparlamentet. På samma datum hölls demonstrationer i städer över hela Europa för medmänsklighet, för jämlikhet och för klimatet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s